Image Alt

Warme opvang/Doggy Daycare

 / Warme opvang/Doggy Daycare

Warme opvang/ Doggy Daycare

KLANTENSTOP!

Beste klanten, vanaf heden (maart 2023) worden geen nieuwe kennismakingen meer gedaan voor ons ‘warme opvang’ gedeelte wegens reeds volzet tot halfweg 2024. Bovendien willen wij onze hondjes die reeds jaren komen, niet plots hoeven teleur te stellen. Dank voor uw begrip! 

U heeft een drukke werkdag voor de boeg? U trekt er enkele daagjes op uit zonder viervoeter of u neemt een lange welverdiende vakantie? 

Op afgesproken moment kan u uw hond(en)  in dagopvang of langverblijf brengen waarbij verwennerij & pure fun standaard op het programma staan. Uw hond(en) gaan steeds mee op uitstap met mijn roedel. Of we gaan naar de zee, naar het bos, in de velden… Kortom, avontuur gegarandeerd! Via facebook kan u de avonturen van uw viervoeter(s) uiteraard meevolgen op afstand. Uren van brengen & halen zijn steeds in overleg. Op zondag kan dit bij ons ook, wel vóór 11u gezien wij de zondagnamiddag met alle honden op verdere uitstap gaan en wij niet kunnen inschatten hoelaat wij zullen terug zijn. Gezien dit de enige vrije namiddag samen met mijn man is & het lukt met alle honden, doen wij bvb nadien een terrasje met hen erbij en willen wij liever niet eens continu op ons horloge moeten kijken. 😊

Gezien uw hond(en) zal vertoeven bij onze roedel en binnenshuis zal leven, werken wij met een kennismaking gevolgd door testdag/nacht. Zo kunnen wij goed observeren hoe uw hond zich algemeen gedraagt en in groepsverband.. De ‘opvang’service is hierdoor dus niet online boekbaar. Graag telefonisch contact opnemen op 0478/52 90 46.

OPGELET : Ik ben een warme opvang! Dit betekent dat ik een beperkt aantal hondjes bij de onze kan onderbrengen. Vanaf +10 hondjes zijn wij verplicht een omgevingsvergunning aan te vragen en zit je met andere milieuwetgevingen waarbij je dus per type hond wettelijk zoveel hokruimte moet voorzien. En dit is net hetgeen wat ik nooit wil zijn.. een typische hokjesopvang. TIP : wil je zeker zijn van een warm nest voor je viervoeter, boek dan tijdig zijn/haar verblijf! 

Onze voorwaarden voor een warme opvang/doggy daycare

Onze voorwaarden voor een warme opvang/doggy daycare

 • Alle verplichte inentingen dienen in orde te zijn en zijn minstens 14 dagen voor het verblijf toegekend: hondenziekte, hepatitis, parvovirose, ziekte van Weil en kennelhoest.
 • Het vaccinatieboekje/paspoort blijft tijdens de opvang periode bij ons (indien wij naar een dierenarts zouden moeten gaan, alsook is dit bij wet verplicht.)
 • Uw hond werd niet langer dan 4 maand voor de opvangperiode ontwormd.
 • Uw hond is behandeld tegen vlooien & teken : maximaal 1 maand voor de opvangperiode
 • Uw hond dient sociaal te zijn tegenover mensen en andere honden. De honden vertoeven namelijk samen met ons en onze honden.
 • Eventuele gemaakte kosten bij de dierenarts of voor medicatie zijn ten laste van de eigenaar.
 • Sociaal contact tussen de honden en onszelf is van groot belang. We staan er dus op om eerst een kennismaking te doen waarbij we elkaar beter leren kennen en ik het gedrag van de hond kan observeren. Zo kunnen wij ook uw wensen en verwachtingen bespreken.
 • Voor de ‘rust & vrede’ te proberen handhaven kunnen wij loopse teven niet aanvaarden. Intacte reuen vragen wij een chemische castratie. Wil u dit niet dan proberen we eerst een testnacht. Het is voor ons namelijk niet fijn als voor een lange periode onze huismeubels continu onderbeplast worden. Ook het machogedrag naar andere honden toe is niet altijd even aangenaam en wij halen liever geen vechtende honden uit elkaar. 
 • U kan eigen voeding, speelgoed, manden of bench meebrengen maar dit is niet verplicht. Voeding van hier wordt nadien verrekend en wordt eerst besproken m.b.t. eventuele allergieën e.d.
 • Wanneer uw hond schade toebrengt aan onze woning, bent u als eigenaar verantwoordelijk.
 • Reservaties zijn pas definitief na betaling van het voorschot. Dit is steeds ongeveer de helft van het totaalbedrag en dient te gebeuren uiterlijk twee weken na onze kennismaking.
 • Uur van brengen en halen in steeds op afspraak en kan in volgende tijdsspanne : Maandag t.e.m. vrijdag tussen 8u & 20u . Zaterdag tussen 8u & 17u. Op zondag tussen 8u & 11u. (Vroeger was het de zondag ook tot ’s avondslaat en de ene kwam die uur, dan paar uur later nog iemand, dan nog wat later een ander… En zondagnamiddag is de enige dag dat mijn man en ik elkaar zien en dan gaan wij op stap met alle honden; maar op die manier zitten wij zelfs op zondag gekluisterd aan ons huis. Vandaar de verandering: zondag de voormiddag. Bedankt om dit te respecteren!

Gelieve onze vragenlijst en voorwaardendocument ondertekend terug te bezorgen zodat wij wettelijk met alles in orde zijn. vragenijst_opvangvoorwaarden_opvang

De vragenlijst zullen wij samen nog eens grondig overlopen tijdens ons kennismakend gesprek.

Annulaties

 • Kosteloos wanneer minstens 2 maand voor aanvang van de opvangperiode
 • Bij 2 tot 1 maand voor aanvang : voorschotbedrag wordt in rekening gebracht
 • Minder dan 1 maand voor aanvang : voorschot + 50% van het resterende bedrag
 • U bent vroeger terug van vakantie ; de volledig aangevraagde periode wordt in rekening gebracht.
 • Daycare annulaties dienen 2 weken voordien te gebeuren.

Uw hond brengen voor de warme opvang/doggy daycare ; hoe laten we dit vlot verlopen?

 • Uren van brengen en halen zijn steeds in overleg. Mag ik jullie vriendelijk vragen om het afgesproken uur dan ook te respecteren aub. Uiteraard neem ik steeds enige marge want er kan altijd verkeer zijn op de weg. Mijn leven staat in functie van de honden, dat klopt, en bijgevolg verlaat ik dan ook bijna nooit mijn huis wanneer er opvanghondjes zijn maar ook ik heb soms verplichtingen zoals een bezoek aan de kinesist, de dierenarts e.d. Het is dan ook fijn dat jullie op tijd komen zodanig dat ook ik mijn afspraken kan nakomen.
 • U meldt zich aan aan de balie zonder uw hond en mocht ik er nog niet zijn, kan u eventjes wachten in de winkel. Breng eventueel al de toebehoren mee van uw dier zoals zijn mandje of een dekentje etc. Wij werken in principe niet met benches maar mocht u dit toch wensen omdat uw hond het thuis zo gewoon is, dan hebben wij er staan zodanig dat u deze niet hoeft mee te verhuizen. Voeding kan u meebrengen maar kan ook perfect voeding van bij ons zijn. Zoals u weet, werken wij enkel met natuurlijke producten. Wij houden alles exact bij en verrekenen dit achteraf. Diepvriesvoeding kan uw hond van hier nuttigen. Onze diepvriezers zitten vaak te vol waardoor we geen extra vlees kunnen stockeren.
 • Alles is uitgeladen, u kan nu ook uw hond uit de wagen halen. Laat hem nog eventjes zijn behoefte doen in het plashoekje want u had misschien een lange rit. We gaan dan samen via ons uiterst rechtse poortje door naar achteren en zo via vervolgpoort naar de tuin waar hij eventueel kennis kan maken met de andere hondjes. Vroeger was er slechts één poort maar heel vaak -indien dit niet in het slot zat- kwamen mensen zomaar binnen waarbij een aantal keer enkele hondjes ontsnapten. Niemand wil het op zijn geweten dat een hondje op straat zou worden aangereden, vandaar deze nieuwe werking.
 • Zijn vakantie kan alvast beginnen, dan nog die van u! 😊