Image Alt

Onderwaterloopband

 / Onderwaterloopband

Onderwaterloopband

Naargelang de situatie en de doelstelling, maken wij een keuze tussen begeleid zwemmen of de onderwaterloopband. In sommige situaties wordt er ook afgewisseld. Onze onderwaterloopband zetten wij hoofdzakelijk in voor honden met orthopedische & neurologische problemen of als revalidatie na een blessure. Ook voor conditie-/sporttraining kunnen we met onze onderwaterloopband nóg sneller resultaten bereiken. Voor honden die minder fan zijn van het zwemmen maar toch onbelast in beweging dienen te blijven, biedt de onderwaterloopband vaak een schitterende oplossing. In vele gevallen ervaren zijn dit als minder erg omdat ze hier wel nog ondergrond aan de pootjes voelen.

Onze onderwaterloopband kan ingesteld worden op snelheid, duur, waterniveau & helling al naargelang problematiek & doelstelling. Het waterniveau wordt aangepast aan de ligging van de lichaamsdelen die moeten aangepakt worden. Het water in de onderwaterloopband heeft ook een constante temperatuur van 28 tot 32°C. Ook in deze ruimte zorgen achtergrondmuziek & aromatherapie voor een unieke ervaring.

Na de onderwaterloopbandsessie wordt ook de hond drooggeblazen en vullen wij de fiche aan voor een nauwgezette opvolging van zijn evolutie.

 

Is het uw eerste bezoek bij ons? Dan kiest u bij het online boeken voor ‘intake en eerste onderwaterloopbandsessie’.

 

Sinds zomer 2024 zijn de onderwaterloopbandsessies -wegens veranderingen binnen het team- volledig in handen van kinesiste Marie-Claire ; haar kennis en ervaring is een heel mooie aanvulling binnen ons team. Onderwaterloopbandsessies kunnen zo aangevuld worden met manuele therapieën of fitnessoefeningen naargelang de nood/problematiek.