Image Alt

Kinesitherapie & Fitness

 / Kinesitherapie & Fitness

Kinesitherapie & Fitness

In samenwerking met Marie-Claire van “Kine Kuzey” kan ook aanvullend op onze hydrotherapie de manuele therapie & oefentherapie een meerwaarde zijn. U kan bij ons terecht voor ‘fitnessworkouts’ in heel kleine groepjes waarbij we u begeleiden in het CORRECT toepassen van bepaalde oefeningen. De oefeningen kunnen met of zonder attributen en zijn ook afhankelijk van het probleem of de doelstelling. Liever privé? Dit kan ook uiteraard! Het is zoals bij mensen; heel wat mensen gaan fitnessen maar doen dit op een totaal verkeerde manier wat soms nefast kan zijn op termijn. 

Alle info en achtergrond over Marie-Claire kan je vinden op haar website Kuzey – Hondenkinesitherapie Maldegem

Waarom fitnessen met je hond?

  • Honden kunnen met specifieke oefeningen aan hun spierkracht, balans, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn werken. Dit zorgt niet alleen voor een goede conditie en sterk lichaam, maar vermindert ook de kans op blessures.
  • Hondenfitness is voor iedere hond geschikt, ook voor jonge honden en senioren. Vooral honden die (intensief) sporten hebben veel baat bij fitnessoefeningen. Hondenfitness kan ook helpen voor honden die revalideren van een blessure of een operatie.
  • Verbetert dus ook de cardiovasculaire gezondheid.
  • Vermindert gedragsproblemen door fysieke, intellectuele en sociale prikkeling.
  • Bouwt vertrouwen op in zichzelf en in elkaar
  • Zorgt dus voor een hechtere band met je hond
  • Leren ze omgaan met andere mensen (en evt. andere honden)

Onze programma’s

  • Fit&Fun : onze eerste workshop gaat van start op 10 september. Van hieruit willen wij tweewekelijks op maandagavond fitnessenlessen organiseren in kleine groepjes. Het doel is om een individueel traject per hond te voorzien en op te volgen zodat we een ware positieve evolutie kunnen aanschouwen. Naast het fun-aspect dat je hier beleeft met je hond, willen we een echte meerwaarde vormen voor lichamelijke en mentale welzijn.
  • Gym&Swim : hier werken we 1 op 1. Je start met 30min fitness bij collega Marie-Claire om dan nadien nog even lekker te ‘spetteren’ in ons verwarmde zwembad onder mijn begeleiding. Een zalige onbelaste ‘cooling-down’ met uiteraard droogblazen nadien. In totaliteit een uurtje workout.
  • BBB : dit staat voor brains, body & balance! Een uitdagende combi van lichamelijke en mentale uitdagingen. Ook dit is een workout van ongeveer een uurtje in kleine groepjes.

Volg ons via FB of hou onze nieuwsbrieven in de gaten om te weten wanneer onze workshops doorgaan!