Zwemmen is één van de beste vormen van fysieke therapie; de hond gebruikt bijna al zijn spieren – zonder belasting op de gewrichten- en daarnaast worden ook hart en longen getraind. Door het warme water (28 à 30°C) gaan de spierbloedvaten uitzetten wat zorgt voor een betere bloedtoevoer. Hierdoor kan de spiermassa vergroot worden en de spierspanning verbeterd. Zo kunnen spierblessures en/ of gewrichtsproblemen -op termijn- verholpen worden. Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie. Het is aan te raden om minimum een reeks van 10 sessies te volgen.
Ook voor honden met overgewicht of een gebrekkige conditie biedt hydrotherapie een fijne oplossing. Moet uw hond op dieet? Dan stellen wij graag samen met u een stappenplan op -hydrotherapie in combinatie met en aangepast voedingsschema- om zo het gewicht van uw hond op een gezonde manier onder controle te houden.
Heeft uw hond nog nooit gezwommen? Ga dan niet zomaar zwemmen in de vijver om de hoek. Er is geen toezicht en vaak is het water (te) koud wat de kans op blessures vergroot. Bovendien kan het water vervuild zijn en kan er gevaarlijk materiaal op de bodem liggen. Daarom is het interessant om met uw hond aan watergewenning te doen.
TIP : Jong gedaan is oud geleerd! Neem daarom even de tijd om met uw pup enkele zwemlesjes te volgen. Dit zal absoluut zijn vruchten afwerpen in de verdere levensloop van uw hond.
U wil gewoon actief genieten met uw trouwe viervoeter? 30min. zwemmen staat gelijk aan ongeveer 1u30 wandelen. Ideaal om de conditie van uw hond op een niet-belastende manier op peil te houden. Uw hond gaat ontspannen, sterker en gezonder terug naar huis. Bovendien creëert u een betere band met uw hond door de interactie tijdens de therapie.
Naargelang de situatie en de doelstelling, maken wij een keuze tussen ons verwarmd hondenzwembad of de onderwaterloopband. Onze onderwaterloopband zetten wij hoofdzakelijk in voor honden met orthopedische & neurologische problemen of als revalidatie na een blessure. Ook voor conditie-/sporttraining kunnen we met onze onderwaterloopband nóg sneller resultaten bereiken. Voor honden die minder fan zijn van het zwemmen maar toch onbelast in beweging dienen te blijven, biedt de onderwaterloopband vaak een schitterende oplossing. In vele gevallen ervaren zijn dit als minder erg omdat ze hier wel nog ondergrond aan de pootjes voelen.
Kortom, hydrotherapie & de onderwaterloopband kunnen worden ingezet voor:
• Puppyzwemmen; jong geleerd is oud gedaan!
• Watervrees overwinnen
• Spieropbouw op een verantwoorde manier
• Conditie-/ Sporttraining
• Pre-operatief of als revalidatie na een blessure
• Bij orthopedische aandoeningen zoals dysplasie, artrose,…
• Bij neurologische aandoeningen zoals hernia, spondylose,…
• Beweeglijkheid van uw (oudere) hond verbeteren
• Overgewicht bestrijden en gezond gewicht onder controle houden
• Just for fun! Een betere band tussen hond & baas…
Puppyzwemmen : Jong geleerd is oud gedaan!
Een gezonde en leuke manier om de conditie van uw pup te bevorderen. Bovendien zorgt het voor een goede spieropbouw op een verantwoorde manier. Uw pup is gewichtloos in het water en kan daardoor makkelijker bewegen: de spieren worden getraind zonder druk te leggen op de gewrichten. De puppyzwemsessies duren uiteraard minder lang dan bij een volwassen hond. De hond leert tevens ook socialiseren met allerlei nieuwigheden – zoals vreemde ruimtes, vreemde personen en objecten, gedrogen en geblazen worden enz.- wat belangrijk is voor zijn verdere ontwikkeling.
TIP: Vraag uw puppyzwemkaart aan. Dit omvat kennismakingsgesprek en 5 zwemlesjes. (Mogelijk vanaf 8 weken tot 6 maand)
TIP: Als verantwoorde kweker kan u langskomen met de pups op socialisatie nog vóór zij het nest verlaten.
Vraag bovendien zeker de verrassende puppyzwembonnen aan die je kan toevoegen aan uw puppypakket.