Image Alt

Natuurgeneeskundig – & voedingsadvies

 / Natuurgeneeskundig – & voedingsadvies

Natuurgeneeskundig – & voedingsadvies

Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar streef ik naar. Zowel voor onszelf als voor onze trouwe gezellen. Ik werk daarom bij voorkeur alleen met natuurlijke middelen. De bedoeling hiervan is het activeren en stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het voordeel van natuurlijke middelen is dat ze door het lichaam herkend worden, daardoor op verschillende niveau’s verbetering van de klachten teweeg kunnen brengen en ze nagenoeg geen bijwerkingen geven. 

Natuurgeneeskunde wordt steeds vaker ingezet naast de reguliere geneeskunde maar Soms kan je niet anders dan een regulier behandeltraject te volgen, simpelweg omdat het gaat om een acute, levensbedreigende situatie of omdat het systeem dusdanig is verstoord is dat het niet meer mogelijk is om enkel met natuurlijke middelen te werken. Dat betekent gelukkig absoluut niet dat de natuurgeneeskunde niets voor jou en je dier kan betekenen. Het is juist heel goed samen, naast elkaar, in te zetten. Bijvoorbeeld om de bijwerkingen van de reguliere medicatie te reguleren, de organen die belast worden door medicatie (denk hierbij aan de lever en nieren) te ondersteunen met natuurlijke middelen, of ná de reguliere behandeling wanneer het ergste gevaar geweken is op zoek te gaan naar de oorzaak om een herhaling van de problemen te voorkomen.

Tijdens de  anamnese wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het totale dier. Er vindt geen symptoombestrijding plaats, maar er wordt gekeken naar achterliggende oorzaken van de klacht(en). U krijgt vele vragen over de geschiedenis van het dier, de huidige leefomstandigheden, de voeding, medische geschiedenis, het gedrag in verschillende situaties en uiteraard over de klacht. 

Hierdoor ontstaat een totaalbeeld van de hond waarop de conclusie en het advies gebaseerd worden. Naast advies met betrekking op de klacht, krijgt u vaak vele extra tips mee voor de algehele mentale en fysieke gezondheid van uw dier.